Eind juli was ik jarig. Dit jaar op een maandag, een doordeweekse dag midden in de zomervakantie. Alle familie en vrienden een mailtje gestuurd met een uitnodiging. Natuurlijk heel begrijpelijk dat er een hoop mensen op vakantie zouden zijn of geen zin hadden in een verjaardag op maandagavond.

Uiteindelijk kreeg ik toch best veel reacties, maar ook veel mensen die toch kwamen maar dit niet hadden laten weten. Natuurlijk altijd erg leuk.. maar in zo’n geval wil je wel genoeg gebak of lekkers hebben voor bij de koffie.

Toen ik op mijn verjaardag ‘s morgensvroeg begon met het bakken van twee taarten, liet ik vriendlief in de middag toch nog even twee taartjes bij de bakker halen. En toen ging ik tellen, heb ik genoeg? Nee! Oké, hm.. wat heb ik nog in huis? Courgettes, tomaten, sperziebonen, moest ik daar dan echt een taart mee bakken? Ook niet veel fruit om iets van te maken. Wel suiker, bloem en boter. Een simpele cake dan? Nee, dat sowieso niet! Zoeken naar een receptje dan maar! Ik zocht naar courgette in de categorie gebak.. en ja, daar was Appie die mij een prachtig recept voorschotelde. De zoete courgettetaart! Alle ingrediënten in huis? Check.. ja! GE-LUK-KIG!

En oooohhh.. wat was ‘ie heerlijk! Uit nood gevonden en inmiddels al voor de tweede keer gemaakt! Iedereen mag ‘t horen, iedereen mag ‘t weten, hoe je deze taart moet maken! Smullen maar, 12 stukjes haal je eruit.. maar die zijn bij mij iedere keer veel te snel op!

Bron: AH.nl

Materialen

  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Ingrediënten

  • 100 g walnoten, grofgehakt
  • 2 courgettes
  • 3 eieren
  • 200 g rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml milde olijfolie
  • 200 g bloem, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel koekkruiden

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en op bord laten afkoelen. Courgettes wassen, droogdeppen en grof raspen. Courgetterasp in zeef laten uitlekken, vocht er zo veel mogelijk uitdrukken. Courgette droogdeppen. In kom eieren, rietsuiker en vanillesuiker met mixer of garde luchtig kloppen. Olie erdoor kloppen. In andere kom bloem mengen met bakpoeder, koekkruiden en 1 tl zout. Bloem luchtig door eimengsel scheppen. Courgette en walnoten door beslag mengen. Beslag in ingevette en met bloem bestoven springvorm scheppen en op rooster in midden van oven zetten. Taart ca. 1 uur en 15 min. bakken tot buitenkant lichtbruin is, maar taart vanbinnen niet helemaal droog is. Vorm uit oven nemen en taart 10 min. laten afkoelen. Mes langs zijkant van cake halen en taartrooster of snijplank op vorm leggen. Voorzichtig samen keren, zodat taart zonder te breken uit vorm glijdt. Courgettetaart op rooster laten afkoelen.